Kinetoterapeut Danelciuc Francisc Tadeus

Kinetoterapia - terapia prin miscare - este o parte a medicinii de recuperare  care trateaza numeroase afectiuni prin intermediul programelor complexe de exercitii terapeutice elaborate individual in functie de afectiune si de involutia / evolutia acesteia.

KINETOTERAPIA ESTE  APLICATA 

IN AFECTIUNI:

 

► Traumatologice-Ortopedice:

~ deficiente – afectiuni ale membrelor superioare si inferioare;

~ recuperare postimobilizare (dupa fracturi);

~ recuperare dupa interventii chirurgicale ;

~ contuzii, entorse ;

~ deficiente ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, spondiloze, lombalgii).

► Reumatologice:

~ poliartrita reumatoida (PR);

~ periartrita scapulohumerala (PSH);

~ artroze, artrite ;

~ spondilita anchilopoetica (SA).

►  Neurologice:

~ pareze, paralizii;

~ distrofii musculare;

~ accidental vascular cerebral (AVC).

KINETOTERAPIA  PENTRU COPII SI ADOLESCENTI

Primii ani de scoala inseamna pentru un copil si un posibil debut al unor boli ce afecteaza coloana vertebrala, deformand-o.

 

Torticolis
Torticolis reprezinta o afectiune asupra muschiul sternocleidomastidian si este cunoscut sub numele de "gat stramb" in care capul pacientului este inclinat pe o parte.


Entorsa la copii
Entorsa reprezinta o leziune capsulo-ligamentara care se manifsta printr-o intindere ligamentara puternica sau prin ruptura microscopica partiala sau totala a ligamentelor.

 


Fractura la copii
Fractura reprezinta ruptura a unui os sau a unui cartilaj osos.


Luxatia la copii
Luxatia reprezinta o deplasare a doua extremitati osoase ale unei articulatii antrenand o pierdere a contactului normal a doua suprafete articulare.

 

 

Este vorba mai ales de scolioze, cifoze si lordoze  afectiuni care, tratate necorespunzatorpot avea complicatii grave.

Scolioza: Este deviatia colioanei vertebrale in plan frontal, cu rotiri ale corpurilor vertebrale de partea convexa, rotiri care antreneaza si coastele, determinand o gibozitate de partea covexa. Aceasta noua pozitie a coloanei vertebrale produce asimetrii ale umerilor si omoplatilor. Este vorba de o atitudine scoliotica, cand curburile se pot redresa usor, sau scolioza adevarata cand sau produs modificari osoase.

Cifoza: Sunt deviatii ale coloanei vertebrale in plan sagital, prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebral.

Distrofia musculara  este o afectiune ereditara care se caracterizeaza prin deteriorarea partiala sau totala a musculaturii corporale. Uneori pacientul care sufera de distrofie musculara poate sa atinga un grad de invaliditate maxima.

 

Rahitismul  este o boala a copilariei si adolescentei, care se caracterizeaza prin mineralizarea incompleta a oaselor in conditiile carentei de vitamina D. Aceasta se datoreaza pierderii de calciu din oase, care devin flexibile si se deformeaza

 

Gimnastica  de intretinere  pentru copii si adulti

Se refera la copiii si adultii sanatosi care doresc sa evite sedentarismul pe cat posibil. Acesta a devenit in ultimul timp una din cele mai importante cauze de boala. Gimnastica de intretinere este necesara la orice varsta pentru mentinerea starii de sanatate a organismului

Lordoza: Lordozele sunt deviatii ale coloanei vertebrale cu convexitate anterioara, prin exagerarea curburilor normale ale coloanei vertebrale. Datorita mai ales tonusului crescut al psoasului si slabirii tonusului abdominalilor, bazinul cade mai mult inainte decat normal, exagerand curbura lombara.

ALTE AFECTIUNI CARE BENEFICIAZA DE KINETOTERAPIE :
 
Picior equin
Picior equin reprezinta o deformatie a membrului inferior care este pozitionata in hiperextensie, fara sprijin pe calcai.
Apare mai frecvent la baieti decat la fete cu o frecventa de 1 la 1000 de cazuri.
Picior plat –platfus
 Piciorul plat, sau platfusul se defineste prin prabusirea boltilor longitudinala si transversala ale piciorului.

Genu varum si genu valgum
 Genu varum este o deviatie a gambei  spre interiorul axei membrului inferior, cu proeminenta genunchiului in afara.
 Genu valgum este o deviatie a gambei spre exteriorul axei membrului inferior, cu proeminenta genunchiului in interior.

 

News

This section is empty.